HomeNieuwsI-Foam toepassing voorkomt transportschade

I-Foam toepassing voorkomt transportschade

ifoam

Doordat voornamelijk de Duitse regelgeving steeds strenger wordt op het gebied van vervoeren van producten met bijvoorbeeld de vrachtwagen, dienen palletladingen gezekerd te zijn. Hierdoor kunnen de pallets niet meer vrij bewegen en zo ontstaan er ongewenste krachten (ook wel trillingen genoemd) welke uw product ernstig kunnen beschadigen. I-Foam is een eenvoudige maar zeer doeltreffende oplossing om de schadelijke trillingen te elimineren.

ifoam-logoDoor het gebruiken van de I-Foam sandwich tussen de pallet en product worden de trillingen en impacts geabsorbeerd door het technisch foam. Met trilmetingen is aangetoond dat er tot 80% van de opgewekte trillingen wordt geabsorbeerd. Hoe heftiger de trilbewegingen zijn die optreden, hoe beter het I-foam zijn werking doet. Ook is er aangetoond dat het I-foam zware schokstoten extreem goed reduceert.

De I-Foam sandwich is éénmalig inzetbaar vanaf 50kg t/m 1750kg. Het type XXL I-foam sandwich is bijvoorbeeld toepasbaar in de range vanaf 1450kg tot en met 1750kg. Alle type I-Foam sandwiches kunnen zowel op een standaard “Blok” pallet, als een “Euro” pallet geplaatst worden. De gehele constructie weegt nog geen 5kg. Vanaf 10Hz tot en met 30.000Hz zullen alle schadelijke trillingen, die altijd tijdens vervoer optreden, volledig worden weg gedempt. Door de bijzondere eigenschappen van het technische I-foam kunnen bijvoorbeeld de bovenste laag dozen van een pallet niet heftiger bewegen, ten opzichte van de onderste laag dozen, omdat alle tril krachten worden geabsorbeerd door het I-foam. Ook wanneer de gehele palletlading wordt gezekerd, dan worden de negatieve energie krachten opgenomen door de I-foam sandwich en niet door uw verpakte product.

Kortom de I-foam toepassing is uniek, eenvoudig en een kosten reducerende oplossing om gegarandeerd uw product schade vrij op de eind bestemming te krijgen.

Kijk voor meer informatie op www.i-foam.nl.