HomeNieuwsBedrijven en personen“Aanpakken zit in het DNA van de Viscon Group”

“Aanpakken zit in het DNA van de Viscon Group”

viscon-cees-visser

Aanpakken zit in het DNA van de familie Visser en dus in de Viscon Group uit ‘s-Gravendeel. Ontstaan vanuit het vlasbedrijf van opa Jan levert Viscon Group nu wereldwijd machines voor de groente- en fruitsector. “Tot midden jaren 60 maakte ‘s-Gravendeel deel uit van het op een na grootste vlasgebied van Europa. Toen de vlasteelt op zijn einde liep, kocht mijn vader in België een pottenpersmachine van een bekende vlasmachinefabrikant”, legt eigenaar Cees Visser van Viscon Group uit.

viscon-logo-2014Op die manier rolde zijn vader de machinebouw in en van het een kwam het ander. Het bedrijf begon met het maken van weeglijnen en verpakkingsmachines, maar werd langzaamaan steeds specialistischer. Cees Visser: “We begonnen met champignons, in die blauwe bakjes met deksel. Nu horen we bij de grotere spelers in de wereld als het gaat om sorteren en verpakken. Onze machines verwerken bijvoorbeeld 100 ton trostomaten per dag, die in veertig verschillende kleinverpakkingen gaan. Dankzij ons track-and-tracesyteem is precies terug te vinden bij welke kweker die tomaat in dat ene doosje vandaan komt.”

Kijk voor meer informatie op www.viscon.eu.

Bron: De Ondernemer